Welke Chromakey (green screen) heb ik nodig?

Welke green screen werkt het beste?

Wanneer je streamt met een facecam aan, ziet het er vaak wat beter uit als je gebruikt maakt van een chromakey.
De meeste streamers doen dit d.m.v. een green screen. Een groot groen doek wat je achter je plaatst, en door middel van een filter in je streamingsoftware te plaatsen kun je alles van het doek transparant laten worden, waardoor dus alleen jij zelf zichtbaar bent op het scherm en niet je omgeving.

Maar welke greenscreen is goed? Een goedkope van AliExpress? Een dure van Elgato? Ik heb het voor je uitgezocht en zal hieronder een aantal goede green screens laten zien.

Allereerst moet je er op letten dat de green screen van een dichte stof bijv katoen is gemaakt. Ik heb er 3 via AliExpress laten komen maar deze waren alle 3 van een soort glimmend materiaal met gaatjes er in. Dit zorgt voor erg veel ”ruis” in je beeld, en je filter weet ook niet goed wat hij er mee moet.

Qua soorten en type green screens heb je erg veel keus:


Van het bekende streaming-merk Elgato:


Deze Elgato green screen klap je super makkelijk en snel in en uit. Omdat hij op de grond wordt geplaatst is hij makkelijk opbergbaar en mee te nemen naar bijv vrienden of LAN-Party’s.

Deze Elgato green screen is bijna hetzelfde als de bovenstaande, echter kun je deze aan het plafond monteren waardoor hij nooit in de weg staat. Hierdoor is hij natuurlijk niet zo makkelijk mee te nemen als de andere.

Elgato is een bekend merk, een goed merk maar dit heeft natuurlijk ook zijn prijskaartje. Niet iedereen heeft hier direct budget voor, dus ik wil uiteraard ook wat goedkopere goede opties laten zien.
Bij de volgende optie moet je wel goed opletten of je hierbij ook de opzet stangen wilt hebben. Ze staan WEL op de foto, maar zoals de titel zegt worden ze er niet bij geleverd. Je kunt ze wel nog los bestellen. Indien je het doek aan iets anders kunt vast maken, ben je voor €25 klaar.

Hierbij ook de eventuele stangen. Ook deze zijn relatief makkelijk op te bergen en worden geleverd met een draagtas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *